Om Gundestrup

Om Gundestrup Mejeri og Bryghus

Gundestrup Mejeri- og Bryghus er et lille privatejet mejeri der ligger i det dejlige naturskønne Sydfynske område. Gundestrup Mejeri bliv grundlangt i 1888  og fungerede som Andelsmejeri helt frem til 1983. I september 2007 købte Jørgen Hoff Gundestrup Mejeri  af Ullerslev Mejeri og besluttede sig for at brygge spændende øl, så vi i dag kan nyde såvel dejlig fynsk ost og øl fra Gundestrup.


Den godt 1.000 kvm. mejeribygning fra 1888 er efter købet blevet gennemgribende renoveret. Der er sket ombygning af lokaler og installation af nye maskiner. Der er indsat nyt brygudstyr, Cip anlæg, køleanlæg desuden er der helt nyt el-system, kloak og damp/kondensrør. Der blevet opført et nyt kølerum og installeret en maltkværn og håndbyggede kobbertanke fra Schweiz.


Mejeriet fremstiller i dag både ost og øl som fremstilles efter gamle traditioner, som kan købes i butikken på Gundestrup Mejeri og Bryghus.

Gundestrup Mejeri og Bryggeri på Sydfyn er sin første af slagsen. Et nyt bryggerikoncept har set dagens lys. Et bryggeri, der brygger øl på valle fra osteproduktionen, der foregår ved siden af.

Ideen med Gundestrup mejeri og bryghus er at give forbrugeren den ultimative smagsoplevelse ved at sammen sætte forskellige oste og øl.

 

For at se Fødevarestyrelsens kontrolrapporter for butikken Klik her

Kontrolrapport

Jørgen Hoff

Ejer af Gundestrup Mejeri og Bryghus A/S

Gundestrup Mejeri- og Bryghus A/S har lavet et erhvervsfremmende projetk "Investering i specialost produktion med henblik på at forbedre arbejdsmiljø, hygiejne og effektivitet", med tilskud fra EU og fra Fødevareministeriets Landdistriktprogram.

Vælg "Projekt" for en mere detaljeret beskrivelse af projektet.

Vælg "Afslutning" for at den afsluttende beretning af projektet
Kåringer

Mejeriet i 2010 kåret med prisen "Nordens Ost" for sin Dansk Fynbo ost.

Mejeriet fik guldmedalje ved Landsmejeriudstillingen 2009, for 45+ Svendbo.