Fynske specialiteter
Gundestrup Mejeri
Mejeriet producerer efter stolte traditioner.
Ring til os
Besøg os
Åbyvej 49, 5762 Vester Skerninge
Et mejeri vi er stolte af
Mejeriet producerer forskellige oste med speicale i gamle danske oste, lavet efter håndværksmæssige principper.
Mejeriet producerer ægte håndlavet fynske rygeoste i variationerne skummet, sød og økologisk mælk. Gundestrups Mejeris seneste nyhed er en skyr rygeost. Desuden produceres Svendbo, Fynbo, Maribo, Rødkit havarti samt oste af fåre- og gedemælk.
Ostene fremstilles i forskellige lagringer og fedt-% fra mager til fuldfed, efter gode håndværkstraditioner.
Der produceres af ca. 5 ton mælk pr. uge.
Gundestrup Mejeri
Fynsk rygeost fra mejeriet
Gundestrup Mejeris hovedproduktion er rygeost, som vi er kendt for, og har vundet mange priser for.
Vores rygeost er ægte håndlavet rygeost, da en god rygeost kræver et godt håndværk, som vi ikke kan lave med maskiner. I pakkeriet bliver rygeosten skåret i halve og kvarte, samt pakket og mærket med håndkraft. På den måde sikre vi også kvaliteten af produkterne der ryger ud i butikken.
Personlighed skjult som oste
Lær vores Oste at kende
Hvid Ost
Hvis ost er en mild ost med pikant saltsmag. Den er lavet på økologisk mælk, efter opskrift fra Grækenland. Den lagres i minimum 2 måneder før den sælges.
Fynbo Ost
En del af de gamle danske ostetyper. En æltet ost, hvor ostekornene æltes efter valleaftapnignen. Tilsat salt for fylde.
Svendbo Ost
Det danske svar på den schweiziske emmentaler. Førstegang produceret i Svendborg. Blødere ost med sød og nøddeagtig smag.
Clausen Special 30+
Clausen Special 30+ er produceret på samme måde som Svendbo Osten, dog med et mindre fedtindhold.
Maribo Ost
Den eneste håndæltet ost, der laves. Osten har en god strukur med mange tætsiddende huller. En halvfast løbeost, gullig og med tør skorpe.
Havarti
Fremstilles som hvidost. Efter gæringslager, sættes den på modningslager, for at få en skorpe. Osten lagres derefter på køl i ca. 1 år, for optimal konsumering.
Seneste nyheder
Vil du gerne være opdateret med seneste nyheder, og kommende begivenheder?
Kontrolrapport
Vi går op i hygiejne og det profesionelle miljø. Vil du se Fødevarestyrelsens rapporter?