Gundestrup øl

Oversigt over Øl fra Gundestrup Bryghus

Gundestrup Øl

-Citra IPA

-Doppel Bock

-Pale Ale

-Mejeristens Stout

-Veteran Pilsner

-Mejeristens Æble-Hvede

-Mejeristens Barley Wine

-Mejeristens Chili

Valle Øl

-Valles Bock

-Valles Dubbel

Øl til særlige anledninger

-Mejeristens Påske

-Mejeristens Pinse

-Mejeristens Jul

Alkoholdfrie øl

-New England Pale Ale

Gundestrup Øl

Billede kommer snart

Valle øl

Citra IPA

Mejeristens IPA Alc. 9,6 % Vol. - Indhold: 50 cl.Serveringstemperatur: 8-10° Indeholder: Malt, humle og gær.

Mejeristens IPA er en stærk ale både hvad angår alkoholstyrke og bitterhed (IBU 65. Brygget med engelske malte: Pale Ale malt og Maris Otter malt. For smag, fylde og farve er der brugt tre forskellige caramelmalte. Bitterheden er opbyget med de engelske humler Fuggle og East Kent Golding. Aromahumlen er East Kent Golding. Øllen er gæret med amerikansk US-56.Brygget efter de originale engelsketraditioner tilbage fra 1790 hvor et højtindholdindhold af humle og alkohol gjorde det muligt at eksportere øl til de Britiske kolonier i Indien, til stor glæde for de udstationerede soldater og kolonister.

Doppel Bock

50cl, Alc. 7% Vol., Indeholdene Malt, humle og gær.

En undergæret øl. Inspirationen er hentet i Tyskland, hvor Bock'en har været brygget i 400 år. Basismalten er en blanding af den traditionelle tyske Münchnermalt og den engelske Maris Otter Malt. Maltsmagen er fremtrædende med stor sødme fra Münchnermalten. Som modvægt til den store maltsødme, er der brugt Cascadehumle som bitterhumle. Den traditionelle og berømte Saazhumle er anvendt som aromahumle. Under kogningen er tilsat en anelse koriander og stjerneanis.

Pale Ale

50cl, Alc. 6% Vol., Indeholdende malt, humle og gær.

En overgæret øl med forbillede i den traditionelle engelske old- eller strong ale, hvor malten bibringer øllet en fyldig og kompleks smag. En stor del af malten udgøres af den berømte Maris Otter malt. Som bitterhumle er anvendt Fuggle, og som aromahumle den amerikanske Cascade, hvilket giver et kompleks humlebillede fremhævet af Cascadens karakteristiske krydrede og florale smag.

Mejeristens Stout

Øl brygget af: bygmalt, hvedemalt, havre, ristet byg, mørk farin, gær og humle Indhold: 50cl Alc 8,2% vol. Flaskens indhold svarer til 2,8 genstande.

"Mejeristens Imperial Stout" er en sortovergæret øl med et brunt tæt skum og en behagelig bitterhed, der kommer fra den ristede byg og chokolademalten samt fra fra humlerne: Centennial, Fuggle, East Kent Golding og Cascade.Humlebitterheden er på ca. 60 IBU.


Maltene er blandt andre pale ale, cara münich, cara crystal, chokolade og en anelse ristet byg. Maltene efterlader en restsødme, der fint modsvarer bitterheden.For at fuldende smagsbilledet er stout'en lagret med ristede egespåner."Mejeristens Imperial Stout" er god sammenmed oksekød, fede oste, men er allerbedstsammen med fyldige desserter.

Veteran Pilsneren

Veteran Pilsneren er lavet for at vise vores support til de danske Krigs Veteraner og den indsats de yder.  Veteran Pilsneren er en klassisk pilsner.

50cl, alc.6% Vol., Indeholder malt, humle og gær.

En ravfarvet undergæret øl brygget på pilsner, wiener og münchner malt. Fyldig smag af malt med en moderat bitterhed, der kommer fra humlerne Hallertauer og Saaz. Brygget med gær, der er kendt fra øltypen Oktoberfest Bier.

Gundestrup Mejeri og Bryghus giver 1,50 kr. pr øl der bliver solgt af Veteran Pilsneren til www.veteranstøtten.dk samt 0,75 kr. pr Veteran Pilsner til www.familienetværket.dk

Mejeristens Æble-Hvede

Alc.5,8 Vol.- indhold 50 cl Indeholder: Bygmalt, hvedemalt, æblemost, havre, humle og gær. "Æble-Hvede Øl" er en amerikansk inspireret hvedeøl med fynske æble-most. Den er lys, frisk og perlende øl. Skal nydes afkølet. Der er brugt en gær, der giver et let krydret indtryk. Basismaltene er sammensat af pilsnermalt og palemalt. Hvedesalten udgør ca 25 % og endelig er der brugt caraneliseret malt. Æblemosten udgør knap 20 % af det forgærbare materiale og er udelukkende fremstillet af Elstar. Mosten kommer fra "Gårdmosteriet" i Hesselager. Humlerne er valgt så den amerikanske vinkel bibeholdes idet der er valgt de fremragende og aromatiske humler Centennial og Cascade der begge er dyrket i USA.

Mejeristens Chili

Mejeristens " Chili " 50cl, Alc. 7% Vol., Indeholdende malt, humle, chilli og gær.

En overgæret engelsk Ale. Malten bibringer øllet en fyldig og kompleks smag. En stor del af malten udgøres af den berømte Maris Otter malt. Som bitterhumle er anvendt Fuggle, og som aromahumle den amerikanske Cascade, hvilket giver et kompleks humlebillede fremhævet af Cascadens karakteristiske krydrede og florale smag. Mejeristens "Chilli" har fået en flot ravfarvet skær.

Valle´s Bock

Alc. 7,6 % Vol. - Indhold: 50 cl. Serveringstemperatur: 10-12° Indeholder: Vand, Valle, Malt, Humle og gær.Indeholder laktoseFlaskens inhold svarer til 2,6 genstande.

Denne specielle vallebock er en undergæret øl brygget med valle. Valle er et biprodukt fra fremstillingenaf "Svendbo" osten. Der i øvrigt kan anbefales sammen med denne øl. Brygmetoden er helt ny, og bygger på princippet om bære dygtighed og hensyntagen til miljøet.


Ud over vallen, brygges denne øl påtradtionel vis, efter brygmetoder derstammer fra Tyskland, hvor Bock'enhar været brygget i ca. 400 år.Valle's Bock er en dobbelbock medekstra alkohol og aroma. Basismalten er en blanding af den traditionelle tyske Münchermalt og den engelske Maris Otter Malt. Maltsmagen er fremtrædende med en stor sødme fra Münchermalten. Som modvægt til den store maltsødme, er der brugt Cascadehumle som bitterhumle.Den traditionelle og berømte Saazhumlerer anvendt som aromahumle. Under kogningen er tilsat en anelsekoriander og stjerneanis.

Mejeristens Barley Wine

"Mejeristens Barley Wine" er en kobberfarvet ale med behersket humlebitterhed. Maltsødmen er fremtrædende med toner af moden tørret frugt. " Mejeristens Barley Wine" er brygget af den engelske pale ale malt"Maris Otter", munchener malt og lidt caramelmalt. Humlerne er engelske Fuggle og amerikansk Casade. Humlebitterheden er ca 45 IBU. "


Mejeristens Barley Wine" er en stærk øl med rigtig meget smag, der bør nydes i små slurke gerne serveret i et stort cocnacglas og med temperatur på 10-14 grader. Barley Wine er ofte lagret i længere tid og opnår på den måde smagsnuancer af sherry og portvin. " Mejeristens Barley Wine" er lagret på tank i 6 måneder. Den er ikke pasteuriseret, så den kan udvikle sig i flaskerne i lang tid endnu. Derfor køb et lige antal og gem halvdelen.

Øl til en særlig anledning


Billede kommer snart

Mejeristens Påske

"Mejeristens Påske " er en kobberfarvet ale med behersket humlebitterhed.  Maltsødmen er fremtrædende med toner af modern tørret frugt.”Mejeristens Påske” er en kobberfarvet ale med behersket humlebitterhed.

Maltsødmen er fremtrædende med toner af moden tørret frugt.

”Mejeristens Påske” er brygget af den engelske pale ale malt ”Maris Otter”, munchener malt og lidt caramelmalt.


Humlerne er engelske Fuggle og amerikansk Cascade. Humlebitterheden er ca 45 IBU.

”Mejeristens Påske” er en stærk øl med rigtig megen smag, der bør nydes i små slurke gerne serveret i et stort cognacglas og med en temperatur på 10-14 grader.

Den er lageret i længere tid og opnår på den måde smagsnuancer af sherry og portvin. ”Mejeristens Påske” er lagret på tank i 6 måneder. Den er ikke pasteuriseret, så den kan udvikle sig i flaskerne i lang tid endnu. Derfor køb et lige antal og gem halvdelen.

Øl brygget af: bygmalt, sukker, hvedemalt, majs, havre, humle og gær. Flasken indeholder 50 ml. Alc er 9,2 %

Mejeristens Pinse

Alc. 6,4 % Vol. - Indhold: 50 cl.Serveringstemperatur: 6-8° Indeholder: Malt, humle,gær, krydderier. Ufiltreret. Bundfald kan forekomme.Opbevares stående. Skænkes forsigtigt.

"Mejeristens Pinse" er en lys belgisk ale. Der er anvendt malttyperne: pilsner, hvede, karamel, müncher og pale ale. Bitterheden kommer fra den legendariske humle Saaz, der er brugt både som bitter-, smags- og aromahumle. IBU er på ca. 25.


Et væsentligt bidrag til smagen kommer fra gærtyperne: "Abbey Ale" og "Trappist"Medvirkende til smagsbilledet er et ekstrakt lavet af skovmærke. Skovmærke er fra gammel tid kendt som lægeplante (vanddrivende, betændelses-hæmmende, blodfortyndende og mod lettemavesmerter). Skovmærke giver smag i mange produkter, lige fra is til hvidvin og snaps,og nu i "Mejeristens Pinsebryg" En anelse koriander og nellike er tilsat under kogningen.

Mejeristens Jul

Alc. 7,8 Vol.- indhold 50 cl. Indeholder: Malt, Bygmalt, Hvedemalt, majs, havre, mørk farin, humle, gær, krydderier. Opbevares stående. " Mejeristens Jul " er en kobberfarvet og vellageret mørk stærk belgisk ale brygget allerede i juli måned. Brygget af 5 forskellige bygmalte, samt hvedemalt, majsflagre, havre og mørk farin. Under urtkogningen er tilsat koriander, stjerneanis, nelliker og økologiske appelsiner.


Som bitterhumle er brugt Fuggle og Cascade til at give en moderat bitterhed, og som aromahumle er der brugt Hallertauer Mittelfruh og Saaz. Endelig er der anvendt en belgisk klostergær, for at fulende smagsbilledet. En julebryg som får klokkerne til at ringe og nissepigerne til at fnise. Rigtig god jul !

Alkoholdfri Øl

New England

50cl, Alc. 0% Vol., Indeholdende malt, humle og gær.

En overgæret øl med forbillede i den traditionelle engelske old- eller strong ale, hvor malten bibringer øllet en fyldig og kompleks smag. En stor del af malten udgøres af den berømte Maris Otter malt. Som bitterhumle er anvendt Fuggle, og som aromahumle den amerikanske Cascade, hvilket giver et kompleks humlebillede fremhævet af Cascadens karakteristiske krydrede og florale smag.