Når ost og øl passer sammen

Gundestrup Øl

Smagefulde øl

Køb her

Og fyldige oste

Køb her

Brygget efter traditioner

Øl Fra Gundestrup

Hos Gundestrup Mejeri & Bryghus er vi ikke kun stolte af vores oste. Vi er især også stolte af vores øl, som bliver brygget ud fra stolte traditioner. Øllene er brygget for at skabe et godt biprodukt til vores oste. For vi drikker hellere øl end rødvin til vores oste. 

Faktisk bruger vi vallen fra vores osteproduktion, til nogle af vores øl. For os er det et naturligt valg. 

Doppel Bock

En undergæret øl. Inspirationen er hentet i Tyskland, hvor Bock’en har været brygget i 400 år. Maltsmagen er fremtrædende med stor sødme fra Münchnermalten.  Den traditionelle og berømte Saazhumle er anvendt som aromahumle. Under kogningen er tilsat en anelse koriander og stjerneanis.

Malt: Münchnermalt / Maris Otter Malt
Humle: Saazhumle / Cascadehumle

Alc. 7% Vol. / Indhold: 50 cl.

mejeristens Æble-hvede øl

Mejeristens Æble-Hvede

Æble-Hvede Øl er en amerikansk inspireret hvedeøl med fynske æble-most. Det er en lys, frisk og perlende øl. Skal nydes afkølet. Hvedemalten udgør ca 25 % og endelig er der brugt karamelliseret malt. Æblemosten udgør knap 20 % af det forgærbare materiale og er udelukkende fremstillet af Elstar.

Malt: Pilsner Malt / Pale Malt
Humler: Centennial / Cascade

Alc. 5,8 Vol / Indhold 50 cl.

Mejeristens Stout

Maltene efterlader en restsødme, der fint modsvarer bitterheden. For at fuldende smagsbilledet er stout’en lagret med ristede egespåner. ”Mejeristens Imperial Stout” er god sammen med oksekød og fede oste, men er allerbedst sammen med fyldige desserter.

Malt: Pale Ale / Cara Münich / Cara Crystal
Humle: Centennial / Fuggle / Est Kent Golding

Alc. 8,2% / Indhold: 50 cl.

Pale Ale

En overgæret øl med forbillede i den traditionelle engelske old- eller strong ale, hvor malten bibringer øllet en fyldig og kompleks smag. En stor del af malten udgøres af den berømte Maris Otter malt. Som bitterhumle er anvendt Fuggle.

Malt: Maris Otter Malt
Humle: Fuggle / Cascade

Alc. 6,0%  / Indhold: 50 cl.

Veteran Pilsner

Veteran Pilsneren er lavet for at vise vores support til de danske Krigs Veteraner og den indsats de yder. 
Gundestrup Mejeri og Bryghus giver 1,50 kr. pr øl der bliver solgt af Veteran Pilsneren til www.veteranstøtten.dk samt 0,75 kr. pr Veteran Pilsner til www.familienetværket.dk

Malt: Wienermalt / Müncner Malt
Humle: Hallertuaer / Saaz
Alc. 6% Vol / Indhold: 50 cl.

Citra IPA

Mejeristens IPA er en stærk ale både hvad angår alkoholstyrke og bitterhed (IBU 65.)
Brygget efter de originale engelske traditioner tilbage fra 1790 hvor et højtindhold af humle og alkohol gjorde det muligt at eksportere øl til de Britiske kolonier i Indien, til stor glæde for de udstationerede soldater og kolonister.

Malt:  Pale Ale malt /Maris Otter Malt / karamelmalte
Humle: Fuggle / East Kent Golding
Alc.  9,6 % Vol  / Indhold: 50 cl.

Øl lavet på valle

Valle Øl

Vores Valle øl, er øl der er lavet på valle. Valle er et biprodukt fra vores osteproduktion. Brygmetoden er helt ny, og bygger på princippet om bæredygtighed og hensyntagen til miljøet.

Valle Doppel Bock

En undergæret øl. Inspirationen er hentet i Tyskland, hvor Bock’en har været brygget i 400 år. Denne specielle vallebock er en undergæret øl brygget med valle. Valle er et biprodukt fra fremstillingen af “Svendbo” osten. Under kogningen er der tilsat en anelse koriander og stjerneanis.

Malt: Münchnermalt / Maris Otter Malt
Humle: Saazhumle / Cascadehumle

Alc. 7% Vol. / Indhold: 50 cl.

Lavet til en anledning

Højtidens Øl

Højtidernes øl, er brygget på forståelsen for de smagsnuancer, mad og indtryk, der gør sig gældende i de forskellige årstider. 

Mejeristens Påske

Mejeristens Påske er en kobberfarvet ale med behersket humlebitterhed. Maltsødmen er fremtrædende med toner af moden tørret frugt.

Malt: Münchnermalt / Maris Otter Malt
Humle: Fuggle / Cascadehumle
Alc. 9,2 % Vol. / Indhold: 50 cl.

Mejeristens Jul

Mejeristens Jul er en kobberfarvet og vellageret mørk stærk belgisk ale, brygget allerede i juli måned. Brygget af 5 forskellige bygmalte, samt hvedemalt, majsflagre, havre og mørk farin. Under urtekogningen er der tilsat koriander, stjerneanis, nelliker og økologiske appelsiner.

Malt: 5 forskellige bygmalte
Humle: Hallertauer / Mittelfruh / Saaz/ Fuggle / Cascade
Alc. 7,8 Vol. / Indhold: 50 cl.

Øl der kan nydes, selvom du skal køre bil

Alkoholfri Øl

New England

En overgæret øl med forbillede i den traditionelle engelske old- eller strong ale, hvor malten bibringer øllet en fyldig og kompleks smag. En stor del af malten udgøres af den berømte Maris Otter malt. Som bitterhumle er anvendt Fuggle, og som aromahumle den amerikanske Cascade, hvilket giver et kompleks humlebillede fremhævet af Cascadens karakteristiske krydrede og florale smag.

Malt: Maris Otter Malt
Humle: Fuggle / Cascadehumle
Alc. 0% Vol. / Indhold: 50 cl.

Nyd en god ost sammen med din øl

Oste fra Gundestrup

Den fynske rygeost

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet. 

Vores rygeost er ægte håndlavet rygeost, da en god rygeost kræver et godt håndværk, som vi ikke kan lave med maskiner.

Fynbo Ost - Nordens Ost 2010

En af de ældste danske ostetyper. En æltet ost, med jævn og glat overflade. Tilsat salt, for at give osten en fyldigere smag. En mindre stærk ost, med ensartet hulsætning. 

Fremstilling – Fast opstukken ost.
Udseende – Let hulsætning.
Konsistens – Tæt, fast og skærbar.
Smag og duft  – Karakteristisk, let syrlig, mælket og frisk.