Gå på opdagelse
Øl fra Bryggeriet
Umami fra Sydfyn
Det første bryghus på Sydfyn
“Jeg foretrækker personligt at drikke øl frem for vin til osten. Derfor er det en oplagt idé, at producerer begge ting det samme sted.” – Mejeriejer og brygmester, Jørgen Hoff.
Bryggeriet
Gundestrup Mejeri og Bryggeri på Sydfyn er sin første af slagsen. Et nyt bryggerikoncept har set dagens lys. Et bryggeri, der brygger øl på valle fra osteproduktionen, der foregår ved siden af.
“Jeg foretrækker personligt at drikke øl frem for vin til osten, og sådan er der heldigvis flere og flere danskere, der har det. Derfor er det en oplagt idé, at producere begge ting det samme sted,” siger mejeriejer og brygmester Jørgen Hoff.
Vores øl passer til vores oste
Gå på opdagelse
Vil du med op opdagelse, og lære mere omkring vores øl? Så kan du finde alle vores øl på siden her.
Historisk opkøb af bryggeriet
Gundestrup Mejeri- og Bryghus er købt i september 2007 af Ullerslev Mejeri. Den godt 1.000 kvm. mejeribygning fra 1888 er efter købet blevet gennemgribende renoveret. Der er sket ombygning af lokaler og installation af nye maskiner. Der er indsat nyt brygudstyr, Cip anlæg og køleanlæg. Desuden er der helt nyt el-system, kloak og damp/kondensrør. Der blevet opført et nyt kølerum og installeret en maltkværn og håndbyggede kobbertanke fra Schweiz.
Anlægget er opbygget efter de bedste anbefalinger, der sikrer en høj kvalitet og et ølprodukt der giver en nydelse for forbrugeren. Hvordan vi brygger selve øllet er en hemmelighed som vi ikke vil røbe.
En øl for danske krigsveteraner
Vi er stolte af vores udsendte og tidligere udsendte. Vi ønsker at bidrage til alle krigsveteraner, der kommer hjem og har brug for hjælp. Derfor har vi brygget veteranpilsneren.
Når ost er en
vigtig del af bryggeriet
Øllet brygges på valle, som er et bi-produkt fra osteproduktionen. “Valle har et højt sukkerindhold i form af laktose. Jeg har fundet en gærtype, som er i stand til at nedbryde laktosen og forvandle den til alkohol. De første testproduktioner var ikke noget at skrive hjem om, men nu har vi fået styr på det. Man kan lave fremragende øl på basis af valle,” lyder det fra brygmesteren.
Gundestrup brygger bl.a. Veteran Pilsner, Ale, Stout og Dobbelt-bock, og fremstiller omkring 200.000 liter øl om året. Der brygges også andre special øl, til særlige anledninger. Øllet kan købes i specialbutikker og fra bryggeriet selv.
Vores helt egen humle
Gundestrup Mejeri og Bryghus har, i sommeren 2014, plantet en humlehave med 9 forskellige sorter humle. Disse planter skal bland andet anvendes til vores ølproduktion.
Der er sat borde bænkesæt op i vores humlehave, hvor forbipasserende kan side og nyde en øl og lidt god ost fra mejeriet eller en madpakke, mens man sider og nyder duften af humlen og udsigten over markerne omkring sig.