Lad dig inspirerer af

Oste medaljer med rygeostecreme

Oste medaljer med rygeostecreme

Ostekiks
250g smør
250g mel
200g reven maribo ost
50g kvark el creme fraiche 18%
1 æg. (røres sammen og deles i 2)
Salt

Fremgangsmåde
Den ene halvdel æg æltes sammen med de øvrige ingredienser og trykkes ud til et rektangulært stykke.
Sættes på køl 1 time.
Dejen rulles tyndt ud (max. 3mm) prikkes jævnt med gaffel og udstikkes i 5cm runde stykker.
Bland lidt mælk i den anden del af ægget og smør dejstykkerne.
Bages ved 180ºC til de har fået gylden farve.
Efter bagning lægges de på en rist til afkøling.

    Rygeostcreme

    200g rygeost
    50g blødt smør
    1spsk. cremefraiche 18 %
    1tsk. flormelis
    1tsk. Fint salt
    Fint reven skal af ½ citron

    Fremgangsmåde
    Pisk smørret hvidt og luftigt med flormelis.
    Pres rygeosten gennem en sigte med en ske og tilsæt den til smørret.
    Tilsæt creme fraiche, salt og citronskal.
    Lad cremen hvile på køl 30 minutter.
    Rør i cremen og sprøjt den rundt i kanten på en ostekiks.
    Kom lidt solbær syltetøj eller ribs gele i midten.
    Læg nu en ostekiks oven på.
    Læg en lille smule creme på toppen og dekorer med skiver af radise.