Lad dig inspirerer af

Flammkuchen

Flammkuchen

Dej
200 g vand.
 15 g honning.
  20 g Olivenolie eller baconfedt.
310 g Mel indeholdende 8-12% protein.
  7g Tør gær eller 14g frisk.
  6 g Fint salt.

Topping
 250 g Røget bacon i tern eller stykker ca. 1cm tykkelse.
 300 g Løg i tynde halve skiver.
  10 g smør.
  70 g Creme fraiche 38%.
 140 g Gundestrup rygeost.
Salt.
Peber.
Reven muskat.
Groft malet sort peber.

Fremgangsmåde
Tarte flambée også omtalt flammkuchen. er en specialitet fra Alsace i Frankrig. Flammekueche er en tyndskorpepizza lavet med crème fraîche, skiver løg og røget bacon og traditionelt bagt i en brændeovn. Flammkuchen serveres normalt som en forret eller som snacks med et glas køligt Alsace-hvidvin.
Dej
Bland mel, salt og tørgær eller frisk gær.
Bland vand, honning og olie sammen.
Tilsæt væske i de tørre ingredienser og bland sammen.
Tag dejen ud skålen og ælt den grundigt i ca. 8 min til den er glat.
Tilsæt ikke ekstra mel.
Lav en spændt glat kugle og læg den i en olieret skål. Olier dejens overflade og dæk med et klæde. Lad dejen hæve ved 24-30°C i cirka 90 minutter, eller indtil den er tredoblet i størrelse. Eller pak dejen ind og lad stå på køl natten over.
Vend dejen over på et mel bestøvet bord og del den i 2 lige store portioner og form den til kugler.
Dæk dejen og lad hvile 20 minutter. 
Tryk luften ud af dejen og begynd at gøre den flad ved at dreje dejen, ved hjælp af fingerspidserne. Rul derefter ud i en stor og tynd oval eller rektangulær. 
Overfør dejen på en bakke med bagepapir.
Topping
Steg bacon i en varm pande, indtil den er let sprød og dræn. Gem baconfedt til senere brug. I samme pande (du kan efterlade noget baconfedt) tilsættes smør og løg.
Sauter løgene ved jævn varme i 5 minutter. Krydder med salt og peber og sæt til side.
 Bland rygeost sammen med creme fraiche, krydre med salt, peber og muskatnød efter smag. Spred jævnt på dejen først, tilsæt løg og bacon. 

Forvarmet ovn til 290ºC med en pizza sten eller 2 bageplade lagt sammen.
Skub forsigtigt flammkuchen ud på den varme pizzasten elle bageplade.
Bages i ca. 15 minutter. 
Drys med groft malet sort peber og rosmarin.
Skær i ønskede portioner og server varm.