Lad dig inspirerer af

Fiskegratin med tomat salat

Fiskegratin med tomat salat

Ingredienser
600 g hvid fisk i filet.
1stk. porre.
1stk. løg.
300g skrællede kartofler.
3dl fiskefond fra den hvide fisk.
1dl fløde.
150g smør.
150g mel.
6 stk. æg.
150g reven havarti.
Salt.
Peber.
1 tsk. karry.
½ tsk. reven muskat nød.
Rasp.

Tilberedning.
Salt fisken og lad trække i en halv time.
Skær kartoflerne i tern af ca. 2 cm tykkelse.
Skær porren i skiver og hak løget.
Sauter kartofler porre og løg i smør til de er næsten møre. Krydre med salt og peber.
Kog fisken forsigtigt i 4 dl vand. Sigt kogelagen fra og lad fisken trække.
3dl fiskefond og 1dl fløde bringes i kog med smørret.
Tilsæt melet og bag massen af til den slipper bunden af gryden.
Tilsæt 125g reven ost.
Rør 4 æg og 2 æggeblommer i massen.
Tilsæt salt, peber, muskat og karry.
Et ildfastfad eller skål smøres grundigt med blødt smør og drysses godt med rasp.
Pluk fisken i mindre stykker og vend den i dejmassen med kartofler løg og porre.
Pisk 2 æggehvider næsten stive og vend dem i massen.
Fyld nu massen op i det smurte og raspede fad. Drys rasp over og læg et par små smørklatter på.
Bages i ovnen ved 175° i 50min.
Drys 25g reven havarti over og bag yderligere 10 min. Ved 225°C.

Tomat salat 4 couverter

Ingredienser
8-12 mindre tomater
75 gram salat – eventuelt en napolitana blanding
1 lille rødløg
1 spiseskefuld balsamico
2 spiseskefulde olivenolie
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne til din tomatsalat. Skyl altid salat grundigt, så der ikke sidder jord tilbage på bladene. Brug gerne en salatslynge – den er ret effektiv. Eller køb en salat, der allerede er skyllet og slynget.
Til denne tomatsalat er det vigtigt at vælge nogle tomater, der er fulde af smag og sødme. Det kan f.eks. være blommetomater, eller San Marzano.
Skær tomaterne i både. Hvis tomaterne er store, er det ofte en god idé at skære hver tomat i seks eller otte både.
Vælg en salat, der er sprød og frisk. På vores billede er valgt en Napolitanablanding, men du kan blandt andet også bruge en romaine, der har tilsvarende sprødhed.
Skær salaten i mundrette stykker og snit rødløget i små tern.
Læg grøntsagerne i en skål.
Hæld balsamico og olivenolie over grøntsagerne og vend forsigtigt med et par skeer. Drys eventuelt en smule salt og peber over den færdige tomatsalat.