Lad dig inspirerer af
Braiseret Kalveskank i Mejeristens
Æble-Hvede
Braiseret Kalveskank i Mejeristens Æble-Hvede.
1 kalveskank ca.2 kg.
2 spsk. Rapsolie.
50g smør.
2 laurbærblade.
1 helt hvidløg, delt i 2dele.
3 stk. gulerødder, skrællet og skåret i grove stykker.
1 kvart selleriknold, skrællet og skåret i grove tern.
2 store løg, pillede og skåret i kvarte.
6 kviste timian.
2 stilke rosmarin.
1 Mejeristens Æble-Hvede.
½ l kalvebouillon. (½ l vand kogt med 2 kalvebouillon terninger).
Salt & Peber.
Garniture
Valgfri friske grønsager og små kartofler.
Fremgangsmåde
Brun skanken let i olien og smørret i en stor gryde.
Krydr godt med salt og peber.
Tilsæt de skårne urter og grøntsager, derefter øl og kalvebouillon.
Bag det hele under låg i ovnen ved 150°C grader i ca. 5 timer.
Vend skanken med jævne mellemrum i begyndelsen, og se efter, om der er væske nok hele tiden, så skanken ikke tørrer ud.
Tag skanken ud af ovnen og hold den varm.
Sigt fonden fra skanken op i en lille gryde og tilsæt koldt smør lige inden servering.
Anret skanken på et stort, dybt og varmt fad.
Omkrans med tilberedte grøntsager og kartofler vendt i smør og persille.
Ved siden af i en lille kande.