Opskrifter

Opskrifter med vores produkter

 

Af Vivi Larsen

 

RYGEOST MED VALNØDDE-BLOMMEKOMPOT

Valnødde-blommekompot:

 

50 g sukker

2 dl mørk portvin

2 stk. hel kanel

10 hele nelliker

1 dl. honning

150 g. valnødder

150 g. syrlige blommer (frost kan også bruges)

 

Sukker, portvin, kanel og nelliker koges i cirka 30 minutter ved svag varme. Tilsæt honning og valnødder, og lad det koge med i cirka 20 minutter.

Tag nødderne op og kog lagen lidt ind. Tilsæt så de delte blommer, og giv det et opkog, og tilsæt herefter nødderne.

Fyld på rene glas, og stil det på køl. Det kan holde sige et par uger i køleskabet. Smager godt til al slags ost.

 

Her har jeg brugt kompotten oven på rygeost drysset med lidt ristet rugbrødskrumme.

 

 

RYGEOSTSALAT MED RISTET RUGSTAVE

Rygeostsalat:

 

En lille rygeost

3 spsk. mayonnaise

Lidt mælk eller yoghurt

1 tsk. grov dijon sennep

Salt og peber

Lidt klippet purløg

 

Røres sammen og serveres til ristet rugbrødsstave med lidt radisser og friske asparges

 

KARTOFFELMAD MED RYGEOST OG MAYONNAISE

1 skive kernerugbrød

1 salatblad

Nye kartofler

Ti-procents sødmælksrygeost

Lidt mayonnaise

Ristet løg – springløg – purløg

Flagesalt

 

VARMRØGET LAKS MED RYGEOSTCREME

1 skive kernerugbrød

1 salatblad

Varmrøget laks

Rygeostsalat (se opskrift)

Lidt syltet rødløg

 

Maden pyntes med lidt tynde aspargesskiver og purløg

 

Opskrift på syltet rødløg:

1 dl. vineddike

3/4 dl. sukker

 

Vineddike og sukker koges op, og der tilsættes lidt frisk timian og peberkorn. Tilsæt tre til fire rødløg i skiver. Kommes på rene glas. Kan holde sig længe i køleskabet og bruges i salater og som tilbehør.

 

Af Kulinarisk Sydfyn

 

"DEN VI KENDER"-RYGEOSTMAD

1 skive kernerugbrød

Rygeost

Purløg og radisser

Flagesalt

Prøv også med røget salt

 

KOMMENGRAVAD LAKS MED SMØRRISTET RUGBRØD OG RYGEOSTCREME

12 personer:

 

1 hel side laks med skind

1 håndfuld salt

1 håndfuld sukker

20 g. kommen

 

Blend/eller bland salt, sukker og kommen sammen og smør det på kødsiden af laksen, lad den stå 24 timer på køl, vendes 3 til 4 gange.

 

RYGEOSTCREME:

½ sødmælksrøgeost

¼ liter piskeføde

Salt og peber

 

Blend røgeosten og tilsat langsomt piskefløden i massen, til den får cremet konsistens, smag til og kom den eventuelt i en sprøjtepose, hvilket gør anretning nemt.

 

Garniture:

1 Agurk skåret i tynde ens skiver

¼ rugbrød skåret i tynde skiver og ristet i smør på en pande

6 radiser skåret i tynde skive

18 kogte vagtelæg, pillet og halveret

1 bakke brønd eller almindelig karse

1 potte purløg

36 spidser blæretang vendt i en spsk. olie, derefter tørret i ovn ved 120 grader i en time, kan eventuelt købes, hvis man ikke vil bade nu;-)

 

Laksen skæres i skiver og anrettes sammen med røgeostcreme og garnituren

 

Velbekomme!

 

Gundestrup Mejeri og Bryghus A/S | Åbyvej 49, 5762 Vester Skerninge | Tlf: 62 24 27 60 | Fax: 62 23 27 60 | Email: mail@mejeri-bryg.dk